jag heter Carolin Forsberg. fotograferat har jag gjort så länge jag kan minnas. min första kamera fick jag av min farmor när jag var tio år. det var en brun pocketkamera med manuell framdragning och kubblixt. inte direkt high-tech. alla bilder blev suddiga. min andra kamera var en mintgrön 80-talare. fortfarande en pocketkamera med manuell framdragning. bilderna blev inte lika suddiga längre. när jag var 15 skaffade jag en analog systemkamera. den kameran hängde med i nästan tjugo år. idag har jag två digitala systemkameror. sedan 2010 har jag tagit fotograferandet från att vara en hobby till att vara ett deltidsyrke.


foto: www.saramartens.com

sedan januari 2010 har jag en studio i centrala Gävle där jag fotar allt från gravida, barn, familjer, studenter, möhippor och modell-för-en-dag-bilder till företagsuppdrag, ärrfoton och produktfoton. i samband med alla fotograferingar kan man alltid boka in en styling innan man blir fotad. och med Agaton frisörsalong precis bredvid behöver man aldrig förflytta sig mellan salong och studio mer än några få meter, inomhus. det är dessutom fantastiskt kul att se hur självkänslan stiger i takt med att de grymma tjejerna på Agaton sminkar och fixar håret efter konstens alla regler. det gör att mitt fotouppdrag blir både enklare och roligare eftersom mina kunder känner sig, och är, så vackra!

utöver studioarbetet jobbar jag gärna ”on location” och med naturligt ljus. oavsett om det gäller porträttbilder, bröllop eller andra uppdrag kan jag alltid komma till er. bröllopsbilder är de bilder som i princip alltid tas i en omgivning som passar/väljs av brudparet för att skapa rätt stämning och känsla. under en bröllopsfotografering följer jag gärna bröllopsparet genom hela bröllopsdagen och dokumenterar händelser och detaljer. bilderna bildar tillsammans berättelsen om ert bröllop, fyllt av små, viktiga ögonblick. från förberedelserna till avslutet. oavsett motiv är det känslan jag lyckas förmedla med min bild som är det viktiga. för att hitta känslan i en bild försöker jag att både ge mina modeller direktiv om hur de ska röra sig eller stå, men även få dem att slappna av och fånga de spontana ögonblick som uppstår i mötet mellan människor…